Доброго ранку!
п’ятниця, 03 травня 2024 р.

Люди

14 червня

НАВЧАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ТРЕНІНГИ

Закінчився другий етап навчально-психологічних тренінгів для дітей ВПО. 85 учнів 5–10 класів мали змогу навчатися в кількох групах завдяки благодійному проєкту ЛОГО «Інститут громадянського суспільства» і ГО «Школа мрій».
 
За підтримки управління освіти департаменту розвитку Львівської міської ради і завдяки небайдужості педагогів діти здобувають нові знання, які зможуть застосувати у майбутньому. Учні навчаються правильно писати історії, створювати текстові та відеоблоги, відрізняти правду від інформаційних фейків і російської пропаганди.
 
На тренінгу з основ дитячої журналістики учні мали змогу навчитися створювати документи у Word, набирати тексти на клавіатурі нового планшета, писати перші власні статті за допомогою стилуса. Із дітьми працювали тренер і консультант із правильного користування ґаджетами.
 
Надзвичайно цікавим виявилося заняття у групі за методикою форум-театру. Учні спільно обговорювали актуальні соціальні питання, які стосуються дітей підліткового віку. На їхню думку, важливою проблемою є конфлікти між батьками і дітьми. Разом із тренерами вони розробили сценарій нової вистави. Діти чудово зіграли ролі батьків, учнів і директора школи. Вони пропрацювали чимало схожих життєвих ситуацій у родинах. Кожна дитина мала змогу зупинити виставу в будь-який момент і запропонувати свій шлях розв’язання конфліктної ситуації.
 
Наші тренінги відбуватимуться впродовж травня – щосуботи – у Винниківській загальноосвітній школі, директор якої безкоштовно надає приміщення для навчання. Координатор проєкту отримує чимало дзвінків охочих дітей. На жаль, вільних місць у групах уже немає. Проте організатори сподіваються продовжити заняття у вересні й урізноманітнити навчальні дисципліни, якщо знайдуть на це фінансування.
 
Думка кожної дитини є важливою. Під час тренінгів діти вільно висловлюють свої думки і побажання, дискутують між собою, виставляють оцінки тренерам і організаторам заходів, складають тести. Десятеро найкращих учнів отримають подарунки від спонсорів. П’ятеро фіналістів одержать нові рюкзаки.
 
Після закінчення кожного тренінгу тренери активно обговорюють навчальний день, аналізують недоліки і помилки кожного. Ми теж вчимося разом із нашими дітьми. 
 
Заходи відбуваються за кошти GERMAN MARSHALL FUND.


 

Автор: Назар КОЛОДІЙ

Новини

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Афіша
ТЕАТР ЛЕСЯ КУРБАСА
Афіша
ТЕАТР МАРІЇ ЗАНЬКОВЕЦЬКОЇ
Афіша
НАЦІОНАЛЬНА ОПЕРА
Афіша
МУЗЕЙ СКЛА
Афіша
АПТЕКА-МУЗЕЙ
Афіша
ЛЬВІВСЬКИЙ МУЗЕЙ ІСТОРІЇ РЕЛІГІЇ