Добрий день!
п’ятниця, 03 травня 2024 р.

Події

18 серпня

ВАЖЛИВА ЗУСТРІЧ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ НОВИХ ПРІОРІТЕТІВ

Працівники ЛОГО «Інститут громадянського суспільства» разом із керівниками ГО «Школа мрій і ГО «Відновлення України» провели важливу зустріч. 

Під час обговорення питання нових можливостей і пріорітетів підтримки ВПО було запропоновано чимало напрямків діяльності, на які варто зосередити свою увагу. Зокрема були висловлені пропозиції провести опитування ВПО щодо потреби в нагальній допомозі для їхніх родин і відновленні житла. 

Учасники зустрічі мали змогу провести дискусії і погодити два напрямки подальшої діяльності організацій. Керівник ГО «Відновлення України» Богдан Хомин запропонував долучитись до обговорення проєкту відновлення житла для ВПО у Львівській області. Важливість реалізації цього проєкту є зрозумілою усім, оскільки в області перебуває понад 240 тисяч ВПО. 

Більшість учасників підтримали проєкт дослідження будівництва житла для ВПО через довгострокове пільгове кредитування індивідуальних проєктів заміських будинків.  Надія ВПО на власне житло може реалізуватися лише завдяки міжнародним донорам, іноземним банківським установам і урядам Європейських країн, які надають кошти для відновлення України. Саме таке фінансування потрібно дослідити і з’ясувати нові можливості для будівництва і кредитування житла для ВПО.

Державна програма пільгового фінансування житла "єОселя" прогальмовує внаслідок відсутності достатніх коштів на такий проєкт. Проєкт підтримує придбання житла у новобудовах і обмежений у фінансуванні. 43 939 громадян подали 139 846 заявок на отримання пільгової іпотеки. Проте коштів немає.

 

Автор: Галина Романів

Новини

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Афіша
ТЕАТР ЛЕСЯ КУРБАСА
Афіша
ТЕАТР МАРІЇ ЗАНЬКОВЕЦЬКОЇ
Афіша
НАЦІОНАЛЬНА ОПЕРА
Афіша
МУЗЕЙ СКЛА
Афіша
АПТЕКА-МУЗЕЙ
Афіша
ЛЬВІВСЬКИЙ МУЗЕЙ ІСТОРІЇ РЕЛІГІЇ