Доброго ранку!
п’ятниця, 03 травня 2024 р.

Люди

14 червня

ЗНАННЯ СТАНУТЬ У ПРИГОДІ

29 квітня у Винниківській загальноосвітній школі відбувся перший тренінг для ВПО. Зокрема, для дітей ВПО, дітей, батько яких служить у ЗСУ, а також для дітей з особливими потребами. Участь у тренінгах узяли понад 80 дітей віком 10–15 років. 

Програма тренінгів передбачає інтенсивне навчання у п’ятьох групах. П’ятеро тренерів і психолог розробили методичні рекомендації для кожної навчальної дисципліни: форум-театр, основи дитячої журналістики, написання історій, основи медіаграмотності, написання текстових і відеоблогів. На форумі педагогів, який відбувся тижнем раніше, вчителі, соціальні працівники та психологи зі Львова і Винників доопрацювали зазначені рекомендації. 

Упродовж чотирьох годин діти мали змогу здобути знання, які стануть їм у пригоді. На занятті форум-театр учні опрацьовували різноманітні життєві ситуації й разом шукали оптимальні шляхи розв’язання проблем. Із дітьми працював професійний психолог і допомагав знаходити розумні рішення у кризових ситуаціях. 

Під час тренінгу з основ журналістики учні ознайомились з азами цієї професії. Вони дізнались про посади журналістів у ЗМІ, про написання різних жанрів журналістських матеріалів, почали готувати окремі статті на планшетах. Сподіваємось, що невдовзі матеріали наших учнів з’являться у винниківській друкованій газеті та на інтернет-сайті. 

Тренер із відеоблогінгу навчав дітей професійно створювати текстові та відеоблоги. Він пояснив, зокрема, які існують блоги, як правильно їх формувати й наповнювати інформацією, як доцільно просувати свій блог у соціальних мережах. Тренінг відбувався цікаво і був насичений інформацією. Діти активно висловлювали власні думки, а також ділились коментарями. 

На тренінгу з написання історій дітям пояснювали, як і де шукати цікаві історії, якими мають бути складові доладної історії, як правильно формулювати до неї заголовки й привертати увагу читачів.

Величезний масив інформаційних повідомлень звідусіль змушує нас звертати увагу також на фейки. Медіаграмотність нині є важливим предметом для кожної людини. Вона допомагає відрізняти правду від інформаційних вкидів і російської пропаганди. Тренер із медіаграмотності навчав наших дітей розпізнавати фейкові новини, усвідомлювати, хто саме і задля чого їх поширює у медіапросторі. 

Після закінчення тренінгів учні давали письмові відповіді на тестові запитання. За підсумками тестувань керівники визначатимуть десять переможців, які отримають призи від спонсорів. 

Смачна піца після навчання й активне спілкування у вузькому колі допомогли дітям знайти нових друзів. Сподіваємось, наступна тренінгова субота буде такою ж цікаво, активною і корисною не тільки для дітей.

Заходи відбуваються за кошти GERMAN MARSHALL FUND.

 

 

Автор: Назар КОЛОДІЙ

Новини

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Афіша
ТЕАТР ЛЕСЯ КУРБАСА
Афіша
ТЕАТР МАРІЇ ЗАНЬКОВЕЦЬКОЇ
Афіша
НАЦІОНАЛЬНА ОПЕРА
Афіша
МУЗЕЙ СКЛА
Афіша
АПТЕКА-МУЗЕЙ
Афіша
ЛЬВІВСЬКИЙ МУЗЕЙ ІСТОРІЇ РЕЛІГІЇ